Η ΤΕΧΝΙΚΗ DECOUPAGE ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ!

χειροποιείν_deco

Για να βρούμε τις ρίζες της decoupage, πρέπει να ανατρέξουμε πολλά χρόνια πίσω, στην μακρινή Κίνα. Από τον 12ο αιώνα, οι  Κινέζοι συνήθιζαν να κατασκευάζουν πολύχρωμα χαρτοστολίδια, με τα οποία στόλιζαν τα παράθυρα, διακοσμητικά κουτιά και άλλα αντικείμενα.

            Χρειάστηκε να περάσουν πάνω από 500 χρόνια για να έρθει αυτή η τέχνη και στην Ευρώπη, και συγκεκριμένα στην Βενετία. Η απήχηση που είχε στο κόσμο οδήγησε στην δημιουργία βιοτεχνιών, καθώς ήταν αδύνατο οι παραγγελίες να καλυφθούν από τους Κινέζους. Οι περισσότεροι πολιτισμοί ενσωμάτωσαν σιγά σιγά αυτήν την τεχνική στα δικά τους ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν πολλά ρεύματα(πολωνικό, γερμανικό, σκανδιναβικό και άλλα).

           H decoupage είναι μία τέχνη διακόσμησης αντικειμένων, χρηστικών ή όχι, με ένα είδος επικόλλησης χαρτιών και μοτίβων. Σε συνδυασμό και με άλλες αρκετά απλές τεχνικές, όπως φωτοσκιάσεις, ζωγραφικές εμπνεύσεις, χρωματικά εφέ, παλαίωση και πολλά άλλα, ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει ξεχωριστής ομορφιάς έργα. Κάθε επιφάνεια προετοιμάζεται κατάλληλα για να δεχθεί την τεχνική και στο τελικό φυνίρισμα επικαλύπτεται από πολλάπλές στρώσεις βερνικιού. Ιδιαίτερες παραστάσεις μαζί με αισθητική και δημιουργικότητα μπορούν να προσφέρουν μοναδικά αποτελέσματα. Το μόνο που απαιτείται στην πραγματικότητα είναι διάθεση για δημιουργία και φαντασία. Οι επιλογές είναι άπειρες και τα όρια τους συγκρίνονται μόνο με τα όρια της φαντασίας του δημιουργού.

Δείτε εδώ περισσότερα γα την τεχνική Decoupage και συμβουλές!

https://goo.gl/HiNsk4

Περισσότερες πληροφορίες για τα σεμινάριά μας θα βρείτε εδώ.

Κεντρικό κατάστημα: Εθν. Αντιστάσεως 28, Πειραιάς

Υποκατάστημα: Ιωάννου Μελά 25, Λευκάδα

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας: 2130404869 για τον Πειραιά και 2104126244 για τον Πειραιά 2645300951 για τη Λευκάδα

Email επικοινωνίας: info@xeiropoiein-deco.gr

Facebook: xeiropoieindeco

Ωράριο λειτουργίας καταστήματος Πειραιά :

Δευτέρα:  10:00-18:00

Τρίτη: 10:00-20:00

Τετάρτη:  10:00-18:00

Πέμπτη: 10:00-20:00

Παρασκευή: 10:00-20:00

Σάββατο: 10:00-16:00

TOP

Είσοδος

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Τα προσωπικά σας δεδομένα θα χρησιμοποιηθούν για την υποστήριξη της εμπειρίας σας σε αυτόν τον ιστότοπο, για τη διαχείριση της πρόσβασης στον λογαριασμό σας και για άλλους σκοπούς που περιγράφονται στην πολιτική απορρήτου.

ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΚΩΔΙΚΚΟΥ

Χάσατε τον κωδικό σας; Εισάγετε το username σας ή το email σας και θα λάβετε ένα link για να δημιουργήσετε έναν καινούργιο κωδικό μέσω email.

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ (0)
υλικα χειροτεχνιας decoupage, παλαιωση